Product added to wishlist
View Wishlist
 Tillbaka oktober 4, 2019

Dr Martens – vår favoritkänga!

Vi tänkte berätta lite mer om de märken och produkter som vi älskar lite extra mycket här på Shock, och vi börjar med Dr Martens!

Dr Martens Jadon

Allt började 1945 med att den tyske doktorn Klaus Maertens hade dåliga knän och inte kunde hitta bra skor. Tillsammans med sin vän Herbert Funck använde de gummit från gamla flygplansdäck och kom på den sula som än idag finns på Dr Martens; bouncing soles, sulan med luftkuddar. Efter ett par år, 1960, kom den brittiska familjen Griggs över denna uppfinning, och köpte snabbt patentet. Då Storbritannien och Tyskland inte direkt var bästa vänner under denna tid bytte man snabbt namnet till det mer engelskt klingade Martens.

De första paret som nånsin masstillverkades lämnade bandet 01-04-60, därav namnet 1460 på den 8-håls höga originalkängan. Sortimentet utökades snabbt ett år senare och 1461, lågskon, var född. Till en början var skorna mest använda av det brittiska postväsendet, polisen och andra yrken som krävde en sko med komfort och hållbarhet. Nån gång på slutet av 1960-talet började även andra få upp ögonen för Dr Martens. De brittiska ungdom- och subkulturerna var snabba med att anamma kängorna i sin egen klädstil för extra attityd och stil. Det sägs bland annat att The Whos sångare Pete Townshend älskade sina 1460s så mycket att han sov med dom på, de var ju ändå så bekväma. Mods, skins, punkare, grunge, rock, hiphop, nästan alla subkulturer anknutna till musik har gjort Dr Martens till en markör för sin stil och även idag är Dr Martens starkt förknippat med musik.

Antagligen är det just därför som Dr Martens än idag har så många användare och fans världen över. Få skor är lika ikoniska. Oavsett stil finns det alltid ett par för alla, och idag finns allt från veganska sandaler till knähöga platåkängor i deras sortiment. Vi på Shock är stolta över att ha Sveriges största utbud av Dr Martens modeller och därtill kunnig personal, kom in och säg hej så hjälper vi dig att hitta rätt!

 

Ps. Jag som skriver detta heter Julia och jobbar vanligtvis i butiken, men just nu gör jag min praktik på Shocks huvudkontor, så de kommande två månaderna får ni höra mer från mig här och på insta! 🙂

 Tillbaka
Shock Store

Välkommen till The Shock Blog!

Tips, checklistor, DIY och inspiration. Det är det vi planerar skall finnas här i vår blogg.
Jag som i första hand skriver heter Linnéa och jag är e-handels ansvarig här på Shock. Du kommer även troligen hitta mig i chatten och svara på mail om du undrar nått till kundtjänst.
Den alternativa stilen har varit min sen i början av högstadiet nångång då jag en dag bestämde mig för att bli punkare. Då stal jag min pappas motorcykeljacka och färgade håret svart.
Jag kommer dela med mig av alla mina tips och tricks, hoppas du vill haka på! :)

Hair Colors Banner

Cookies, bla, bla, bla…
Fortsätter du godkänner du.
 Vad är cookies? 

Jag förstår.