Product added to wishlist
View Wishlist

Köpvillkor

Allmänt

Följande Allmänna villkor (nedan ”Villkor”) gäller när du som konsument (”Du”) väljer att handla och genomför ett köp via Shock Stores webbshop, som finns tillgänglig på www.shock.se och samtliga undersidor till denna webbplats (nedan ”Webbplatsen”). Genom att beställa från Webbplatsen accepterar du att villkoren gäller mellan dig och Shock Store AB, organisationsnummer: 556293-6467 (”Shock”). Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om Shock Store framgår på Webbplatsen.

För att kunna beställa på Webbplatsen måste Du ha fyllt 18 år och inte vara under förmynderskap. Shock accepterar, enligt svensk lag, inte kreditköp till personer under 18 år. Shock förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra din beställning (exempelvis om Du uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar). Shock förutsätter att minderåriga som utför inköp på www.shock.se lämnar sanningsenlig information om deras ålder och/eller har nödvändigt samtycke från sin förvaltare om att köpa artikeln/artiklarna. Om inte kan köparen bli ansvarig för eventuella kostnader en ogiltig överenskommelse kan innebära.
Shock reserverar sig för slutförsäljning av produkter, eventuella prisfel, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida. Shock reserverar sig även för att viss produktinformation inte är komplett i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumenträttslagstiftning.

Priser & Betalning

Priserna på Webbplatsen är angivna i svenska kronor inklusive moms. Priserna anges exklusive frakt- och betalningsavgifter. Kostnader som kan uppstå för frakter utanför EU, så som skatt och tullavgifter debiteras dig som konsument.

Nedsatta varor är tillgängliga för beställning så länge de finns i lager. Erbjudanden och rabattkoder är endast giltiga en gång per konsument och inköp och endast inom den angivna tidsperioden. Avdragna rabatter kan inte kombineras eller överföras till ett annat inköp, eller krediteras ett nytt inköp vid eventuell retur.
Du kan betala på de sätt som anges på Webbplatsen. Shock har rätt att ta betalt redan i samband med beställningen, om inte fakturabetalning eller annat liknande betalsätt valts av dig och godkänts av Shock. Shock förbehåller sig rätten att inte alltid erbjuda alla betalsätt, alternativt ändra betalsätt om det som Du valt av någon anledning inte fungerar vid tillfället för köpet. Observera att eventuella begränsningar för betalningsalternativ anges på Webbplatsen.

Betala mot faktura

Vi erbjuder våra kunder fakturabetalning via PayEx. När du väljer att betala mot faktura görs en kreditansökan av PayEx AB. När din beställning lämnar vårt lager skickar PayEx en e-postfaktura, en papperskopia på kreditupplysningen från UC kommer per post till din folkbokföringsadress. Betalningsvillkoret är 10 dagar och fakturaavgiften om 39 kr redovisas alltid på din orderbekräftelse och ingår i totalbeloppet.

Vid betalning efter förfallodagen debiterar PayEx en påminnelseavgift om 60 kr, samt dröjsmålsränta enligt §6 räntelagen. Om betalningen uteblir även efter påminnelse går ärendet vidare till inkasso och det tillkommer inkassoavgift (f.n. 180 SEK). Vid fakturaköp kan leverans av din beställning endast ske till folkbokföringsadressen.
För mer information om PayEx Faktura, besök www.payex.se, ring 0498-201 517 eller maila faktura.credit@payex.com.

Betala med kort

Hos oss kan du betala med VISA, MasterCard, Eurocard samt Maestro. Betalningen sker genom PayEx som är PCI och DSS-certifierade och uppfyller alla säkerhetskrav för bank- och kredittransaktioner. Ditt kortnummer lagras aldrig av Shock efter genomförd transaktion.
Det totala beloppet för din beställning reserveras direkt på ditt konto, och dras inte förrän din beställning är redo att lämna vårt lager. Ha gärna din bankdosa eller ditt BankID nära till hands när du genomför ett köp med kortbetalning, om din bank kräver verifiering.

Frakt & Transport

Shock accepterar och bearbetar inköpsorder i samma rad som de inkommer till Webbplatsen. Leveranstiden är den dag till och med då varan finns att hämta. Normal leveranstid inom Sverige är 3-5 arbetsdagar (mån-fre) efter att Shock har accepterat och bekräftat din beställning. För internationella sändningar är leveranstiden också normalt 3-5 dagar (mån-fre).
Shock erbjuder fri frakt på alla beställningar över 199 kr. På beställningar under 199 kr tillkommer en leveranskostnad på 49 kr.
För leveranser utanför Sverige är alla fraktkostnader exklusive eventuella extra kostnader och tullavgifter specificerade i inköpsordern.
Om paket ska lösas ut ska Du göra detta inom den tid som anges i aviseringen. Paket ska normalt hämtas ut personligen med giltig legitimation och ordernummer. Du får alltid en avisering som visar var och när paket ska hämtas. Avisering kan ske via e-post, vanlig post samt om Du lämnat mobilnummer, även via telefonsamtal eller SMS.

Outhämtat paket

Om Du inte hämtar ut paketet inom 2 veckor förbehåller sig Shock rätten att debitera dig en avgift på 250 kr som täcker hela kostnaden för leverans och behandling. Icke uthämtat paket omfattas normalt inte av rätten som retur.

Alla försändelser som skickas från Shock till Dig är försäkrade av Shock. Om du upptäcker en skada på paketet innan du öppnar det skall kontakta kundservice omgående. Transportskadade varor ersätts kostnadsfritt av Shock.

Ångerrätt & Retur

Vid köp av varor på Webbplatsen gäller alltid 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att Du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Shock detta inom 14 dagar från det att Du eller ditt ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen).

Reavaror

På reavaror gäller också en ångerrättsperiod på 14 dagar. Distansavtalet upphör automatiskt i samband med att ångerrätten utnyttjas för den beställning ärendet gäller.

Accepterad retur

För att Din retur skall vara accepterad måste produkten/produkterna återvända till Shock i samma skick som det såldes i och med alla förseglingar intakta. Detta gäller inte om produkten skadades eller på annat sätt ändras på grund av någon åtgärd som är nödvändig för att undersöka dem, eller på grund av någon annan omständighet som inte är relaterade till konsumenten. Se till att alla badkläder provas på över dina egen underkläder. Med tanke på hygien, kan Shock vägra en retur där det är uppenbart att detta inte har gjorts. Underkläder kan ej returneras av hygiensiska själ.

Retur till Shock lager

Om Du vill ångra köpet ska Du, innan ångerfristen löpt ut, skicka ett klart och tydligt meddelande till Shock. Du ska ange ditt namn, din adress och annan relevant information, t.ex. ordernummer, fakturanummer och namn på varan som skall returneras i meddelandet. Fyll sedan i returblanketten som återfinns i paketet varan/varorna kom i. Retursedeln skall följa med i paketet.

Vid utövande av ångerrätten betalar Du returfrakten och ansvarar för varans skick efter det att Du har mottagit varan samt under returfrakten. Varan ska skickas i retur inom 30 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till Shock. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong.

Returen skall skickas till:
Shock Store AB
Sallarängsgatan 3
431 37 Mölndal

Reklamation

Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Kund som önskar göra gällande fel i beställd vara ska kontakta Shock så snart som möjligt efter att felet upptäckts via de kontaktuppgifter som anges på Webbsidan. Reklamationer som görs inom två månader från det att Du upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid. Du har 3 års reklamationsrätt på varor inköpta på Webbsidan.
Har du köpt produkt i butik skall du gå till butiken så hjälper de dig där. Glöm inte kvittot!

Personuppgifter

Shock värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är Shock’s målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar eller har lämnat till oss eller som vi samlat in på Webbsidan genom cookies. De personuppgifter som Shock behandlar är ditt personnummer, namn, kön, e-postadress, köp-, betal- och orderhistorik, betal- och kreditkortsnummer, leveransadress, IP-adress och telefonnummer.
Uppgifterna kan användas för identifikation, direktmarknadsföring, kundundersökningar, nyhetsbrev samt för statistikändamål. Uppgifterna kan även användas för utskick per post, sms och e-post samt för marknadsföring och information via telefon, om du inte invänt mot detta. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföring mot dig som kund.

Immateriella rättigheter

Innehållet på Webbplatsen är skyddat av upphovsrätt som tillhör Shock. Samtliga varumärken är registrerade varumärken. Fotografier på Webbplatsen får inte kopieras.

Länkar

Shock kan länka till andra webbplatser som ligger utanför Shock’s kontroll, och webb-platser utanför Shock’s kontroll kan länka till Webbsidan. Även om Shock försöker säkerställa att Shock enbart länkar till webbplatser som delar Shock’s personuppgifts- och säkerhetsföreskrifter enligt Integritetspolicyn är Shock inte ansvarig för skydd eller sekretess av information eller personuppgifter som Du tillhandahåller på andra webbplatser. Du bör iaktta försiktighet och läsa personuppgiftsföreskrifterna för den aktuella Webbsidan.

Force Majeure

Shock ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Shock inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar Shock dig dels i början och dels i slutet av tiden för den aktuella situationen. Har omständigheten varat längre än två månader har både Du och Shock rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

Ändringar av villkoren

Shock förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa Villkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa Villkor kommer att publiceras på Webbsidan. Ändringar gäller från det att Du har accepterat Villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på Webbsidan), alternativt 30 dagar efter att Shock har informerat dig om ändringarna. Shock rekommenderar dock att Du håller dig uppdaterad på Webbsidan regelbundet för att bli varse om eventuella ändringar av Villkoren.

Ogiltighet

Om kompetent domstol, myndighet eller skiljenämnd skulle finna att någon bestämmelse i dessa Villkor är ogiltig eller icke-verkställbar, ska bestämmelsen i fråga och alla övriga bestämmelser vara gällande och verkställbara i den utsträckning som tillämplig lag tillåter. De bestämmelser som förklarats ogiltiga eller som inte kan verkställas kommer att ersättas av relevanta juridiska vägledningar och råd.

Tillämplig lag och tvist

Tvister ska i första hand lösas i samförstånd efter diskussion med Shock’s kundtjänst. Vid eventuell tvist följer Shock beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

Kontakta oss

Dina åsikter är mycket värdefulla för oss på Shock. Därför vill vi att du kontaktar oss om du har synpunkter eller ytterligare frågor kring beställningar, leveranser, produkter eller om något problem uppstår.

Personlig service får du vardagar 8-14
Telefon: 031-719 22 00
Du kan också kontakta oss på info@shock.se

Företagsinformation

Shock Store AB
Sallarängsgatan 3
431 37 Mölndal

Cookies, bla, bla, bla…
Fortsätter du på sidan godkänner du detta.
 Vad är cookies? 

Jag förstår.