Product added to wishlist
View Wishlist

Frakt & Retur

Senast uppdaterat den 28/10-22

Fraktkostnad & Leveranstid

 • Standardleverans 3-5 dagar

  Varubrev eller DHL 59 kr (0 kr vid köp över 999 kr)
  Med postens varubrev  får du ditt paket hemlevererat till din brevlåda. Får paketet inte plats kommer det komma till ombud.
  Detta alternativ kan ändras till Postnord, DHL och utlämningsombud om varan är för stor .

 • Expressleverans 1-3 dagar

  PostNord, Expressleverans, 99 kr
  Vi säkerställer att ditt paket behandlas och skickas till dig inom 1 dag med snabbaste leveranssätt. Observera att denna kostnaden får du ej tillbaka vid en retur.

delivery

Retur & Byten

Som kund har du alltid 14 dagars returrätt och öppet köp hos Shock.se, vi följer distanshandelslagen. Skicka alltid med originalförpackningar och eventuella märkestags och använd helst samma påse som du fått varorna i.

Retursedeln hittar du i din beställning. Fyll i retursedeln noga, skriv vad och vilken storlek du vill byta till, har du flera val du kan tänkas byta till (storlek, färg, produkt) skriv detta i sifferordning, och lägg retursedeln tillsammans med det du vill returnera/byta.  Spara alltid ditt inlämningskvitto tills vi registrerat returen. Har du ingen retursedel så kontaktar du oss.
Vid retur betalar du själv för den verkliga returkostnaden vilket betyder att det kan kosta mer än 59kr, då det är beroende på vikt och fraktsätt du väljer för att returnera varan till oss. Skicka din retur som ett paket och inte ett brev så att det kommer till ett ombud.

Vi betalar inte tillbaks frakten och om varan skickats fraktfritt till dig så kommer vi debitera dig 59kr för frakt. Vi kommer också debitera dig för frakten på 59kr om du returnerar varor så att din totala inköpssumma understiger 999kr.

Vid byte betalar du själv för den verkliga returkostnaden till oss  vilket betyder att det kan kosta mer än 59kr, då det är beroende på vikt och fraktsätt du väljer för att returnera varan till oss. Frakten tillbaks till dig bjuder vi på. Skicka ditt byte som ett paket och inte ett brev så att det kommer till ett ombud.

Ditt byte tar ca. 5 dagar att hantera när det inkommit till oss.
Detta gäller så länge originalvaran återkommer till oss intakt inom 14 dagar. Påsen som kläderna skickats i ska returneras intakt, detsamma gäller skokartongen  Om originalemballage saknas görs ett avdrag på 10%. Byten utöver det första bytet får läggas en ny order.
Om ditt önskade byte inte finns i lager kommer det hanteras som en retur.
Vill du byta till en vara som kostar mer, gör vi en retur och du får lägga en ny order.

Vid reklamation av defekt vara, kontakta alltid kundtjänst direkt. Inkludera utförligt i text vad som är fel på varan och bilder.
Byte av namn kostar 200 kr som faktureras kunden.

Vi bjuder på returportot vid reklamationer inom Sverige.
Läs gärna på om reklamationer på hallå konsuments hemsida: https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-rattigheter-som-konsument/reklamera-fel-pa-vara-eller-tjanst/

När vi får in reklamationen hör vi av oss om den blir godkänd, din produkt kommer i första hand att lagas och skickas tillbaka till dig. Denna processen brukar ta ca. 1 månad. Går den inte att laga kommer du få en ny produkt eller en likvärdig.

OBS! Inga returer eller byten på beställningsvaror.

Internationell leverans

På Shock levererar vi tillsammans med DHL och Postnord till hela världen*. Fraktkostnaden skiljer sig beroende på vilken zon du vill ha paketet levererat till. Till de flesta länderna erbjuder vi ett ekonomi-alternativ (7-10 dagar) och ett express-alternativ (2-5 dagar). Eventuella extra kostnader och tull står inte Shock för, utan debiteras kunden. DHL levererar paketet direkt till din dörr. Se nedan vad som gäller för just ditt land:
Vill du göra retur, byte eller reklamation utanför Sverige får du själv stå för kostnaden.

Zons & Countries

Economic

Express

Free Delivery

Zon 1

Danmark
Finland

149 kr 249 kr > 3000 kr

Zon 2

Belgien
Estland
Lettland
Litauen
Luxemburg
Nederländerna
Storbritannien
Tyskland

149 kr 249 kr > 3000 kr

Zon 3

Frankrike
Irland
Monaco
Polen
Österrike

169 kr 299 kr > 3000 kr

Zon 4

Bulgarien
Cypern
Grekland
Italien
Kroatien
Malta
Portugal
Rumänien
Slovakien
Slovenien
Spanien
Tjeckien
Ungern
Vatikanstaten

189 kr 349 kr > 3000 kr

Zon 5

Norge

189 kr 349 kr > 3000 kr

Zon 6

Andorra
Gibraltar
Guernsey
Jersey
Liechtenstein
San Marino
Schweiz

199 kr 399 kr > 3000 kr

Zon 7

Kanada
USA

** 399 kr > 3 000 kr

Zon 8

Albanien
Armenien
Azerbajdzjan
Bosnien-Hercegovina
Färöarna
Georgien
Grönland
Island
Kanarieöarna
Makedonien
Moldavien
Montenegro
Ryssland
Serbien
Turkiet
Ukraina
Vitryssland

** 399 kr > 3 000 kr

Zon 9

Australien
Bahrain
Bangladesh
Brasilien
Filippinerna
Hong Kong
Indien
Indonesien
Israel
Japan

** 399 kr > 4000kr

Zon 10

Resten av världen*

** 449 kr > 4 000 kr

*Hela världen / resten av världen är de länder som inte finns i listan mellan zon 1 – zon 10. Med undantag från Turkmenistan och Kosovo.
** Inget ekonomipris finns för detta land.

Cookies, bla, bla, bla…
Fortsätter du godkänner du.
 Vad är cookies? 

Jag förstår.