Product added to wishlist
View Wishlist

Burlesque Storleksguide & FAQ

Korsett Storleksguide & FAQ

Korsetter är ett klassiskt plagg som ofta infinner sig i den alternativa modevärlden. Bland annat ser du ofta korsetter bäras inom stilar som Steampunk och Burlesque. Korsetter kan ibland uppfattas som något komplex att inhandla, då storlekarna skiljer sig från andra standardplagg. Men oroa dig inte, här hittar du en guide för vad du skall tänka på och svaren på det mest ställda frågorna!

Korsett Storleksguide

Vad du bör tänka på när du köper en korsett är att en riktig korsett alltid är tillverkad med stålskenor. Storlekarna på en sådan korsett står alltid i tum-storlekar (tex 24, 26, 28, 30 etc.) och är dyrare än många halvdana korsetter som kan hittas överallt, med dålig kvalitet och sämre passform.

Centimeter till tum

För att veta vilken storlek du behöver bör man först mäta sitt midjemått (den del där midjan är smalast) och sen dra av mellan 5-10 cm. Konvertera sedan resultatet till tum och välj storleken du kommer närmast.

Tex, har du ett midjemått på 70 cm bör du välja en korsett i storleken 22 eller 24.
(70–10 = 60 cm = 23.62 tum)

1 tum = 2.54 cm
Konvertera tum till centimeter här.

Om du är ovan vid att bära korsett, rekommenderas det inte att minska måttet kring midjan med mer än 10 cm. Detta är för att det är betydligt bekvämare med en korsett som kan snöras ihop (nästan) helt.

Overbust & Underbust

Det finns flera olika modeller av korsetter. Vissa går över bysten, en så kallad ”Overbust”, medans andra slutar precis under, en så kallad ”Underbust”. På Shock har vi flera olika modeller av korsetter & Underbusts.

Hur mycket kan man minska midjan?

Genom att bära korsett kan man minska midjemått med ca: 10-20 cm. Allt beror på hur korsetten är sydd, vilken modell den är och hur personen som bär korsetten är byggd.

Är det skadligt/obehagligt att använda korsett?

Det är inte farligt att använda korsett om man gör det på rätt sätt. Korsetten skall absolut inte snöras för hårt, den skall heller inte användas om man har någon form av hälsoproblem som kan förvärras genom att bära tighta klädesplagg. Känner du att du domnar av i någon kroppsdel, blir yr eller får svårt att andas sitter korsetten definitivt för hårt och bör snöras om.

Vissa kan ibland känna att det är svårt att andas intensivt när man bär korsett, till exempel vid vilt dansande, det kan också vara mer problematiskt att äta och dricka mycket när man har den på sig. Men allt handlar om att testa sig fram och att lära känna sin korsett. Bär man en korsett på rätt sätt kan det till och med vara riktigt bekvämt.


SHOP INSTAGRAM

❤ See it, Love it, Buy it ❤

Cookies, bla, bla, bla…
Fortsätter du godkänner du.
 Vad är cookies? 

Jag förstår.