Product added to wishlist
View Wishlist
 Tillbaka november 14, 2019

Manic Panic – mer än bara hårfärg!

Vi fortsätter serien med våra mest älskade märken, next up är Manic Panic!

Från början användes Manic Panic som namn på systrarna Tish och Eileen ”Snooky” Bellomos punkaffär på 33 St Marks Place i New York. Många säger att detta var den första affären i sitt slag i hela USA. Systrarna hade tidigare varit bandmedlemmar i Blondie, och var kända för sin ovanliga och unika stil. Butiken höll öppet mellan 1977-1999. Förutom att sälja vintage kläder, solglasögon och skor sålde de även den berömda hårfärgen.

Efter att butiken stängt flyttades verksamheten till ett stort huvudkontor i Long Island, NY. Innan hade hårfärgen haft sitt lager i Snookys pojkväns enrummare, med den stora efterfrågan blev det snabbt för litet. De märkte snabbt att hårfärgen var det som skulle ge mest framgång, då kunderna strömmade in från hela världen, det fanns inget liknande någon annan stans. Namnet på deras butik, som deras mamma kom på, fick alltså även pryda hårfärgerna, och inom ett par år fanns Manic Panic i nästan hela världen, samtidigt som andra företag som säljer ”galen” hårfärg poppat upp.

 

 

Just nu har Tish & Snooky lanserat en ”pro” linje med hårfärger speciellt för salonger, och de ser över att licensiera ut sitt namn för andra produkter. De är fortfarande aktiva inom musiken, och spelar tillsammans med Alice Coopers gitarrist, medlemmar ur bandet Blue Oyster Cult med mera i superbandet Blue Coupe. Vi hoppas att Manic Panic kommer finnas i minst lika många år till som de har, så att fler generationer kan ta del av deras kreativa hårfärger!

 Tillbaka
Shock Store

Välkommen till The Shock Blog!

Tips, checklistor, DIY och inspiration. Det är det vi planerar skall finnas här i vår blogg.
Jag som i första hand skriver heter Linnéa och jag är e-handels ansvarig här på Shock. Du kommer även troligen hitta mig i chatten och svara på mail om du undrar nått till kundtjänst.
Den alternativa stilen har varit min sen i början av högstadiet nångång då jag en dag bestämde mig för att bli punkare. Då stal jag min pappas motorcykeljacka och färgade håret svart.
Jag kommer dela med mig av alla mina tips och tricks, hoppas du vill haka på! :)

Hair Colors Banner

Cookies, bla, bla, bla…
Fortsätter du godkänner du.
 Vad är cookies? 

Jag förstår.