Product added to wishlist
View Wishlist

Om Shock

Historia

Shock startades upp 1980 av Elvira Gajda som precis hade anlänt till Göteborg från Polen. Hon märkte snabbt att det fanns en stor alternativ kultur i staden, men ingen butik som tillgodosåg subkulturernas olika stilar. Den nystartade butiken fick stor uppståndelse både i Göteborg och runt om i Sverige. Framgångssagan var ett faktum och sedan 1980 har vi öppnat butik både i Malmö, Stockholm och på webben.
Trots Elviras tragiska bortgång 2004 lever Shock vidare och vi fortsätter kämpa för att växa och bli ännu större.

 

Miljö- och djurrätt

Shock har stenhård antipälspolicy och vi säljer under inga omständigheter pälsprodukter. Vi är diplomerade medlemmar i ”Djurens Rätt” och deras förening ”Pälsfrihandel”. www.palsfrihandel.se Våra sminkprodukter och hårfärger är inte testade på djur. Vi källsorterar vårt avfall och betalar extra så våra sopor hanteras på ett miljövänligt sätt. Butikspåsarna vi använder är miljöklassade och våra postorderpåsar är helt miljövänliga och bryts ner i naturen inom 18 månader. Vi är mot all form av exploatering av arbetskraft och misstänker vi att någon leverantör inte lever upp till våra krav säger vi upp samarbetet med omedelbar verkan. Vår el är miljöcertifierad så alla lampor som du ser lysa i våra butiker kommer från förnyelsebara elkällor! Vi säljer Ethleticskor som är de första skorna i världen som fått bära det officiella Fairtrade märket och är helt veganska. Mer information http://www.djurensratt.se/palsfri-handel

Har du frågor om våra policys eller har förslag på hur vi kan bli ännu bättre?  Vänligen maila: info@shock.se

Vanliga frågor om våra policys:
Varför säljer ni läder när ni inte säljer päls? Frågan är befogad, men den stora skillnaden på päls och läder är att om ingen köpte päls så skulle det inte finnas någon pälsindustri och djuren skulle slippa lidandet. Detta är något vi verkligen vill se och stödjer.
Men läder är en biprodukt från köttindustrin och man föder inte upp djuren för lädrets skull. Det vill säga att det spelar ingen roll om man köper läder eller ej, djuren föds upp och slaktas ändå och då tycker vi att det är bättre att använda lädret än att det går till spillo. Vi på Shock hoppas dock på att folk minskar sitt köttätande då köttproduktionen i världen bidrar till stor miljöförstöring och onödigt lidande för många djur. Därför är också många av oss på Shock som inte äter kött.

Jag är vegan och vill inte ha läder, varför säljer ni inte syntetläderskor och bälten? Också en bra fråga, vi har testat väldigt många syntetläder produkter och kommit fram till att det mesta är av usel kvalitet (ett undantag är dock kläderna från Tripp NYC som är bra och Dr Martens). Syntetläder är antingen plast, papper eller gummi och för de flesta skor och bälten håller inte dessa material särskilt bra utan spricker efter några månaders användning. Då är det bättre att använda riktigt läder som håller betydligt bättre.  Men Dr Martens har äntligen kommit med en ny och riktigt bra serie med vegankängor! Tryck på: Dr Martens vegankänga så kommer du till dem! 

På denna sida använder vi kakor (cookies) för att förbättra din användarupplevelse.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår.

Vi bygger om!

Vi förbättrar allt mellan himmel och jord, men tills vi är klara kan det finnas några tekniska problem. Är det något du undrar över eller inte fungerar, kontakta bara oss så löser vi det! Gå till kundtjänst

15% på REA-priset!

Passa på, idag får du 15% rabatt extra på alla REA-priser! Rabatten gäller på Summer SALE & Outlet.

Ange kod: SALE15

preloader